برای پخت ریزوتو ابتدا کره را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط آب کنید و پیاز و سیر را به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا نرم شوند. برنج را به مواد اضافه کرده و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید، سپس نصف آب مرغ یا سبزیجات را اضافه کرده و خوب هم بزنید.
پخت ریزوتو را به مدت ۲۰ دقیقه ادامه دهید و مرتب هم بزنید و در همین حین آب بیشتری به آن اضافه کنید تا برنج نرم و خامه ای شود. در آخر پارمزان را به برنج اضافه کنید و آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
ریزوتو آماده شده را به شکل ۱۲ توپ با اندازه یکسان در آورید، یکی از توپ ها را کف دست صاف کنید و مقداری موزارلا وسط آن قرار دهید. لبه ها ریزوتو را بالا بیاورید تا موزارلا در آن محصور شود و به شکل توپ در بیاید.
هر گلوله ریزوتو را ابتدا در آرد، سپس تخم مرغ و در آخر در آرد سوخاری را بغلتانید به صورتی که تمام سطح آن را بپوشاند. سپس آن ها را مدتی کنار گزاشته تا کمی سفت شود.
ایرفرایر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. سپس آرانچینی ها با اسپری به روغن زیتون آغشته کرده و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه سرخ کنید تا ترد و طلایی شوند سپس در ظرف مناسبی با پنیر پارمزان سرو کنید.